Was Will Europa ?(2014)

    Dragør South BeachDenmark

Press Release

Reflex

Amel Ibrahimovic, Eva Koch, Iben Dalgaard, Katja Bjørn, Lars Buchardt, Lise Blomberg, Mikala Valeur, Nanna Gro Henningsen, OP Arkitekter
Kurator: REfleksioner - Forening for Samtidskunst, 05.07.2014 - 28.09.2014

Kunstudstillingen Reflex spejler Dragørs fortid, nutid og fremtid. 9 danske kunstnere har udviklet stedspecifikke værker til Dragørs offentlige rum og mellemrum på havnen, fortet og stranden. Udstillingen præsenterer skulpturer, video og installationer.

Reflex sætter fokus på Dragørs ’wastelands’ - steder der er i ’overskud’ og steder der har eller er på vej til at miste sin oprindelige funktion. Flere værker udstilles på tidligere lossepladsområder hvilket giver ordet ’waste’ en flertydig dimension.

”Jeg tænker meget over hvordan samtidskunsten kan gribe ind i et lokalsamfund med så stor forankring i historien. Samtidskunst kan være med til at kaste nye blikke på det velkendte og kan fremhæve det skjulte potentiale i lokalområdet. Min mission er at give Dragørs wastelands ny, midlertidig stedsidentitet med unikke kunstoplevelser.”, siger formand for REfleksioner, Annette Lindroos.

Flere kunstnere har involveret de lokale i deres værkers tilblivelsesproces. F.eks. har Katja Bjørn filmet fiskere i skurbyen og Iben Dalgaard har med brodøser fra St. Magleby og Dragør tilværket et 22 meter langt forhæng med lokale motiver. Udstillingens 7 meter høje vartegn, KUGLEN, der er tegnet af den københavnske arkitektgruppe OP, bliver både et samlingssted og rum for kulturarrangementer.

Fakta:
Reflex er en del af fejringen af Dragør Kommunes 40 års jubilæum og udstillingen er støttet af Dragør Kommune,A. P. Møller og Hustru Chastine McKinney-Møllers Fond til Almene Formaal, Dragør Fort, Dragør Bådeværft, Rambøll, Sydbank, J&B Tømrerfirma, Simply Boheme, Tvilum, Greenmatic og Gutfelt & Partnere.

REfleksioner er en nonprofit organisation for samtidskunst med base i Dragør. REfleksioner kuraterer kunstudstillinger og afholder events, debatter og formidlingsprojekter og ønsker at fremme samarbejdet mellemkulturinstitutioner, skoler, turisme og erhverv. Organisationen er stiftet i 2012 af kurator og formand Annette Lindroos.